H.J. Engelage B.V. houdt zich hoofdzakelijk bezig met het plaatsen van glas, voor zowel nieuwbouw als renovatie en voert deze werkzaamheden door geheel Nederland uit. Het wagenpark bestaat uit een tweetal GINAF’s die allemaal op soortgelijke wijze opgebouwd zijn.

De GINAF X4243-S is aan de achterzijde uitgevoerd van een hydraulisch gestuurd en geveerd DAF 1355 tandemstel welke in widespread opstelling is geplaatst en daardoor 23 ton mag dragen. Aan de voorzijde is het voertuig uitgevoerd van twee tien tons voorassen. Dit zorgt voor een totaal GVW van 43 ton. Voor de aandrijving van de truck en de kraan wordt is gekozen voor een DAF MX Euro-5 motor met 410 pk en EEV.

Het standaard chassis is door GINAF Service Ederveen BV verzwaard door het chassis aan beide zijkanten en onderkant te voorzien van beplating. Deze, 10 mm dikke Weldox, beplating is van voor tot achter uit één stuk. Hiervoor werd nagenoeg het gehele voertuig gedemonteerd. Deze versteviging zorgt voor voldoende sterkte in het chassis en tevens de verbinding van het chassis en hulpframe van de opbouw.

Voor extra stabiliteit is het hydraulisch veersysteem van een extra functie voorzien waardoor de achterassen geheven kunnen worden zodra het voertuig is afgestempeld. Daarnaast is door de carrosseriebouwer de vrije ruimte in het hulpframe volledig opgevuld met massief ijzer en is er ook nog eens aan de achterzijde een uitschuifbaar contragewicht gemonteerd zodat de kraan volledig aan de voorzijde van het voertuig kan werken.


Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de klant op 39 meter hoogte het glas tot op de milimeter nauwkeurig kan plaatsen.